Om

Katarina og hendes strømpenisser

Katarina Sørensen foran hendes strømpenisser

Katarina Sørensen blev født i eks-jugoslavien i 1944.
Hun har boet i Danmark siden 1970, hvor hun i mere end 40 år har boet i Himmerland.

Efter børnene flyttede hjemmefra har Katarina i højere grad kunnet bruge sin tid på hendes helt store interesse: håndarbejde. Igennem årene har hun udviklet sin interesse til at favne flere og flere typer af håndarbejder, og i dag ligger kærligheden hos strømpenisserne især.

Interessen for og arbejdet med strømpenisserne startede i efteråret 2005. Nogle veninder og naboer havde været på kursus i at lave strømpenisser, og kom hjem og viste nisserne til Katarina, som straks forelskede sig i de dejlige strømpenisser. Katarina købte store mængder af nylonstrømper og pladevat, og gik så ellers i gang. Det krævede en indsats og en del mislykkede forsøg, men det lykkedes. Katarinas nisser fik liv og personlighed, og hendes nisser er kendt i nærområdet.

Hver eneste nisse, hver eneste heks eller trold, hver eneste menneskelignende dukke, som kommer fra Katarinas hånd er produceret med allerstørste følelse og kærlighed. Det betyder også at alle disse fantastiske væsner har deres eget liv og personlighed, og at man ikke kan lade være med at blive optaget af dem som individuelle væsner.

 

Omtale af Katarina Sørensen og Katarinas Nisser

Ekstra Bladet, 17.11.2011
Der åbnes en PDF fil, når du klikker på linket herover.